Kom donderdag 25 november van 18.30 uur tot 22.00 uur naar het Spuiplein voor Orange the World, de internationale dag tegen geweld tegen vrouwen en meisjes. Op deze avond staan we stil bij het leed dat Afghaanse vrouwen en meisjes treft als gevolge van de humanitaire noden in Afghanistan.

Terwijl er een catastrofale hongersnood in Afghanistan voltrekt lijkt het land van de radar te verdwijnen. Op deze dag zullen wij door een solidariteitswake aandacht vragen voor de situatie in Afghanistan.

We spreken ons op deze dag uit dat we hopen dat de wereld de vrouwen en meisjes in Afghanistan niet vergeet. Sinds de machtswisseling in het land zijn veel mensen door extreme armoede getroffen. De helft van de Afghaanse kinderen onder de vijf jaar loopt risico op ondervoeding. Nu de winter nadert, is het een race tegen de klok om Afghaanse gezinnen te helpen die geen toegang hebben tot voeding, basale medische zorg en een veilige slaapplaats.

In het kort:
Wat: Solidariteitswake voor Afghanistan
Waar: Spuiplein, Den Haag (bij het stadhuis)
Wanneer: 25 november 2021
Hoe laat: van 16.30 uur tot 22.00 uur