logo_hvafg
Race tegen de klok Nu de internationale gemeenschap is vertrokken uit het land, zijn alleen hulporganisaties als UNICEF zijn nog ter plaatste om te helpen. En die hulp is hard nodig. Voor 23 miljoen mensen dreigt acute honger. De helft van de Afghaanse kinderen onder de vijf jaar loopt risico op ondervoeding. Als er geen actie wordt ondernemen zullen naar schatting dit jaar nog minstens 1 miljoen kinderen door de honger overlijden. Het is een race tegen de klok.

Dit doen wij

Hart voor Afghanistan is een burgerinitiatief van mensen die zich zorgen maken om de huidige situatie in Afghanistan, in het bijzonder de humanitaire noden. We zetten ons vanaf 23 november 100 dagen in om de jongens en meisjes in Afghanistan te helpen en het menselijk leed van de Afghaanse burgerbevolking in beeld te brengen. Daarmee hopen we dat meer mensen bereid zijn om Afghanistan structureel te steunen.

Met donaties en geldinzamelingsacties voor UNICEF willen wij zoveel mogelijk kinderen en gezinnen helpen om de winter door te komen, door de inzet van behandelingen voor ondervoeding en mobiele gezondheidstations.

Ook jij kunt op verschillende manieren helpen.  Dat kan bijvoorbeeld door een donatie te doen via onze website, een actie aan
te maken op de Help Mee pagina van UNICEF of een event organiseren. Maar het allerbelangrijkst is om Afghanistan in beeld te krijgen. Deel onze
content op je sociale of nieuwsberichten over de honger.

Iedereen die de Afghanen wil helpen is welkom aan te sluiten. Jij kunt het verschil al maken door onze berichten op je socials (Instagram, Facebook, Twitter en Linkedin) te delen.

De mensen achter Hart voor Afghanistan

In deze video komen een aantal mensen voorbij die onderdeel zijn van Hart voor Afghanistan. Bij de opzet van dit project zijn vele mensen betrokken geweest.

Hieronder een greep van de acties voor Hart voor Afghanistan:

Meehelpen?
We hopen dat de groep mensen die hart heeft voor Afghanistan alsmaar groter wordt. Wil je meehelpen? Neem contact via info@hartvoorafghanistan.nl

Aanvragen en (sociale) media
Neem contact op via info@hartvoorafghanistan.nl.